FAQ

Fra 3d19
(Omdirigert fra Ofte spurte spørsmål)
Hopp til navigering Hopp til søk

Ofte spurte spørsmål[rediger | rediger kilde]

Hvor kan jeg bestille visir?[rediger | rediger kilde]
Gå til bestillingsskjema
Hvorfor gis visirene bort gratis?[rediger | rediger kilde]
Se hvorfor gratis?
Hvordan kan jeg støtte prosjektet økonomisk?[rediger | rediger kilde]
Gå til Spleisen vår
Hva er produksjonskostnaden per visir, spesifisert med de forskjellige delene?[rediger | rediger kilde]
Rene materialkostnader varierer nok veldig basert på hvor man får tak i materialer. Det vil som regel ligge et sted mellom 15 og 35 kroner, komplett. De fleste som printer i mindre skala ligger nok nærmene 35 enn 15. I tillegg må man regne noe for slitasje på utstyr.
Hvordan kommer jeg i gang med å printe?[rediger | rediger kilde]
hit
Jeg finner ikke igjen bestillingen jeg leverte til i bestillingsskjemaet?[rediger | rediger kilde]
Når bestillinger blir satt som levert, så blir de flyttet til tab-en som heter "Levert". Trenger dere å se over bestillingen på nytt finner du den der.
Hvor mye filament går det med på en print?[rediger | rediger kilde]
Ca 20 gram
Printeren min er for liten til å printe rammen dere har. Har dere noe som passer?[rediger | rediger kilde]
Produktet øreavlaster er egnet for mindre plattformer. For visier har vi prøvet ut mange løsninger, men har desverre ikke funnet noen som vi kan anbefale, av flere grunner. Vi er avhengig av å levere en mest mulig ensartet modell i henhold til produktbladet. Du kan også bidra på andre måter.
Kan jeg få STEP-fil til designet?[rediger | rediger kilde]
Vi opplever at svært mange ønsker å lage sine egne varianter og/eller egne design av visirene. Dette er forståelig, men skaper forvirring og usikkerhet hos brukerne. Dette har på kort tid blitt et "kjent" produkt og for de som bestiller slike basert på andres erfaringer skal det være mulig å forvente det samme. Vi har siden initiativet startet vært i nær kontakt med helsevesenet i mange ledd og har i fellesskap, med tilbakemeldinger fra gruppen, kommet frem til et svært anvendelig design som kan lages av stort sett alle. Det er også gjort på denne måten etter tilbakemeldinger fra sykehusinnkjøp som ønsker færrest mulig varianter for bedre oversikt. Vi har også merket designet med "3D19 - A4 v.3". Dette gjør det mulig for mottakeren å kjenne igjen produktet som kommer fra gruppen. Det bes ikke om kompensasjon ved utlevering av dette produktet som kan spores med merket. Om du/dere mener at produktet kan utbedres i forhold til dagens variant bes dere å legge inn forslag til utbedring. Dette tar vi til oss og jobber i fellesskap frem til neste versjon.
Hvorfor lager vi ikke munnbind?[rediger | rediger kilde]
Vi har fått klart medisinskfaglig råd om at det er problematisk å lage munnbind på den måten vi arbeider. Munnbind er et veldig kritisk personlig vern, og vi tror ikke vi klarer å produsere de med tilstrekkelig jevn kvalitet. Vi har sannsynligvis heller ikke mulighet for å få testet at de tilfredstiller kravene. Det siste vi ønsker er å gi brukerne falsk sikkerhet. Visirene er mye mer uproblematiske, samtidig som de også gir et viktig bidrag til personlig vern. Behovet for gode visirer er veldig stort. Derfor er det visir vi lager nå. Utfordringene med munnbind illustreres i innslag fra NRK om dårlige munnbind brukt på intensivavdeling. Men se også andre dugnader.
Er visiret CE-merket?[rediger | rediger kilde]
Med den grasrotbaserte produksjonen vi driver er det umulig å tilfredstille formelle krav til CE-merking. Men vi har solid faglig forankring for at produktet er godt og velegnet som en del av det personlige verneutstyret, samt er komfortabelt å bruke en lang arbeidsdag. Tilbakemeldingene fra brukerne er overveldende. For krise-situasjoner som dette mener vi også at bruken av visiret er forankret i regelverket. Dette er forklart i produktbladet.
Er visiret for engangsbruk?[rediger | rediger kilde]
Nei. Det ville vært aldeles utenkelig for oss å kunne tilfredstille behovet hvis visiret skulle være for engangsbruk. Visiret er laget for gjenbruk, med lett utskiftbare slitedeler som man kan finne lokalt. Blant annet Helse Bergen har utarbeidet rutiner for gjenbruk av slikt utstyr. Mer om dette finner du i produktbladet. Vi tror også at konseptet med et gjenbrukbart visir kan være mer miljøvennlig.